SIPA PRETRESA U ZVORNIKU

0
ZVORNIK – Pripadnici SIPA-e rano jutros započeli su pretrese lica, stambenih i poslovnih objekata na šest lokacija u Zvorniku u međunarodnoj operativnoj akciji “Best”.
“Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, jutros su (4.11.2020. godine), u okviru međunarodne operativne akcije „Best“, započeli pretrese lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na ukupno šest lokacija u Zvorniku zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 189. „Krijumčarenje ljudi“ istog zakona”, stoji u saopštenju SIPA-e.
Operativna akcija “Best” predstavlja nastavak koordinisanih aktivnosti koje su provodene u saradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, usmjerenih na razbijanju organiziovane kriminalne grupe koja je u periodu od maja do oktobra 2020. godine vršila krijumčarenje migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.
Više informacija o rezultatima operativne akcije biće poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име