ŠKOLI U KOZLUKU DONIRANE SADNICE I EKOLOŠKE KANTE

0

ZVORNIK – Predstavnici novoosnovanog zvorničkog Udruženja za ekologiju, edukaciju, zaštitu starina i humanitarni rad “Eko-etno” donirali su Osnovnoj školi “Petar Kočić” iz Kozluka sadnice ukrasnog drveća za školsko dvorište i dvije ekološke kante za odlaganje otpadnog materijala.

Zvornički ekolozi su zajedno sa učenicima ove škole odmah zasadili tri ukrasna drveta u školskom dvorištu.

Predstavnik Udruženja “Eko-etno” Marija Mašić izjavila je novinarima da je cilj ove akcije da se učenicima skrene pažnja na to da čuvaju i ekološki održavaju životnu sredinu, ističući da direktnim učešćem đaka u sadnji drveća mladi uče kako mogu sami doprinijeti i kreirati ekološki zdravo društvo.

Izrazivši veliku zahvalnost rukovodstvu škole koje je podržalo ovu ekološku akciju, Mašićeva je izrazila nadu da će ovakve akcije biti realizovane i u drugim školama na području grada.

“Cilj nam je da svakog proljeća i jeseni zasadimo drveće na odgovarajućim lokacijama kako bi se ekološka svijest građana, posebno mladih, podigla na što viši nivo da imamo, čuvamo i održavamo čistu i zdravu životnu sredinu”, rekla je Mašićeva.

Slavica Milić, direktor Osnovne škole “Petar Kočić” u Kozluku, izrazila je zadovoljstvo što je upravo ova škola dobila nove sadnice drveća.

“Svaka donacija ili bilo koji vid pomoći veoma je značajan za školu”, navela je Milićeva i dodala da učenici rado učestvuju u ovakvim akcijama, jer tako uređuju školski prostor u kojem borave.

Osnovnu školu “Petar Kočić” u Kozluku od prvog do devetog razreda pohađa 250 učenika, a u područnim odjeljenjima u Tršiću, Skočiću i Malešiću 133 đaka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име