Skretanje pažnje na položaj mladih u Srebrenici, Milićima, Vlasenici i Bratuncu

0
СРЕБРЕНИЦА, 7. ОКТОБРА /СРНА/ - Чланице Удружења "Форум жена" и активисти ове организације из Братунца данас су у Сребреници извели уличну акцију у оквиру кампање скретања пажње на положај младих у општинама Сребреница, Милићи, Власеница и Братунац.

SREBRENICA – Članice Udruženja “Forum žena” i aktivisti ove organizacije iz Bratunca danas su u Srebrenici izveli uličnu akciju u okviru kampanje skretanja pažnje na položaj mladih u opštinama Srebrenica, Milići, Vlasenica i Bratunac.

Jedan od slogana današnje akcije bio je “Hoćemo da učestvujemo u donošenju odluka koje se tiču naše zajednice”, a bilo ih je još nekoliko kojima mladi poručuju da žele da se uključe u kreiranje vlastite budućnosti i stvaranje boljeg ambijenta za život u sredinama gdje žive.

“Akcija obuhvata distribuciju promotivnog materijala sa porukama koje ukazuju na nezavidan položaj mladih, a izloženi su i crteži na kojima se kroz umjetnost ukazuje na položaj mladih”, izjavila je Srni koordinator projekta Dragana Đurić.

Ona je precizirala da se ova aktivnost realizuje u okviru Projekta “Mirovna politička akademija za mlade regije Birač”.

Projekat traje šest mjeseci, a realizuje ga “Forum žena” Bratunac uz podršku Programa BHRI koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije uz finansijsku podršku USAID-a.

Slične ulične akcije održane su u Milićima i Vlasenici, a predstoji i ulična akcija u Bratuncu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име