Skupština grada: Kreditna zaduženja i izvršenje budžeta izazvale najviše interesovanje odbornika

0

ZVORNIK – Danas je održana sjednica Skupštine grada , šesta po redu. Najviše pažnje odbornika privukle su dvije tačke prijedlog odluke o izmjeni Odluke o kreditnom zaduženju i izvještaj o izvršenju  budžeta grada za prvih šest mjeseci ove godine.

Na pitanje novinara da li grad izmiruje sve svoje kreditne obaveze i da li je kreditno prezadužen zamjenik gradonačelnika Zvornika, Bojan Ivanović je rekao da ti navodi nisu tačni.

„Grad Zvornik nije previše kreditno zadužen, niti se može kreditno zadužiti bez saglasnosti Ministarstva finansija, koje prati kreditno zaduženje svih lokalnih zajednica,” rekao je Ivanović.

Odbornici su između ostalog usvojili Odluku o ustupanju ambulante na Branjevu na korištenje Domu zdravlja; imenovali su Кomisiju za jednakost i ravnopravnost polova, utvrđena je ekonomska cijena boravka djece u vrtiću „Naša radost“, izmjenjeno je kreditno zaduženje, usvojena Strategija razvoja socijalnog stanovanja u gradu Zvorniku kao i šestomjesečni Izvještaj o izvršenju budžeta grada Zvornika.

Na današnjoj sjednici odborničku zakletvu položio je Stevo Kostić, koji je na mjestu odbornika zamjenio stranačkog kolegu Branu Pejića iz Socijalističke partije.

Na sjednici je za direktoricu Turističke organizacije grada Zvornik imenovana dosadašnji vršilac dužnosti Ivana Đokić Milanović, a za predsjednika Gradske izborne komisije Mustafa Arifović koji je i prethodno obavljao ovu funkciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име