Služba za radiologiju zvorničke bolnice: Stručno usavršavanje za nove postupke i procedure rada magnetne rezonance

0

U Službi za radiologiju JZU „Bolnica Zvornik“ održana je trodnevna obuka u okviru stručnog usavršavanja za nove postupke i procedure rada na magnetnoj rezonanci. Stručno usavršavanje osoblja obavila je Antonia Posa – Hanuska, edukator iz Mađarske, predstavnik firme MEDICAL D.O.O. Mostar, zastupnika Dženeral elektrika za BiH.

Nedavno je počelo i zakazivanje pacijenata za pregled i snimanje magnetne rezonace u JZU „Bolnica Zvornik“ preko Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Magnetna rezonanca je savremena, bezbolna i neinvazivna radiološka dijagnostička metoda gdje se za dobijanje slike ne koristi rendgensko zračenje već jaka magnetna polja i radio-talasi. Do sada, prema raspoloživim činjenicama, magnetna rezonanca nije pokazala štetne biomedicinske efekte po ljudski organizam, pa se može primjenjivati kod svih starosnih dobi i ponavljati više puta.

– I u narednom periodu planirana su stručna usavršavanja osoblja JZU „Bolnica Zvornik“ kako bismo našim pacijentima pružili što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu – saopšteno je iz ove ustanove.

(InfoBirač)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име