SLUŽEN PARASTOS POGINULIM BORCIMA NASELJA ŠĆEMLIJA

0

ZVORNIK – U zvorničkom naselju Šćemlija danas je služen parastos, prislužene svijeće i položeno cvijeće na spomen-obilježje za 11 boraca ovog mjesta koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu kao pripadnici Vojske Republike Srpske.

Sekretar Gradske boračke organizacije Zvornika Aleksandar Despotović rekao je u obraćanju okupljenima da su borci šćemlijske čete, kao dio Zvorničke brigade, učestvovali na mnogim ratištima u odbrani Republike Srpske.

“Borci iz Šćemlije učestovali su u odbrani Zvornika, a kasnije kao dio Vojske Republike Srpske na skoro svim ratištima”, rekao je Despotović.

On je naglasio da se nikada ne može zaboraviti sjećanje na ove hrabre borce, ali i na sve stradalnike od Kosovskog boja do danas koji su živote dali za slobodu srpskog naroda.

“Tu smo da vječno čuvamo uspomenu na njihova hrabra djela i da pomognemo svim ovim porodicama i njihovoj djeci koliko možemo”, rekao je Despotović.

Naglašavajući da se ne može samo od države očekivati da našto daje, Despotović je naglasio da se treba vratiti iskonskim vrijednostima i da svi kroz komšijsku solidarnost pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

On je podsjetio da je spomenik u naselju Šćemlija rekonstruisan i da je dobio novi izgled, napomenuvši da se radi obnova spomenika i u drugim mjesnim zajednicama.

“Zaista je lijepo vidjeti kako je ovaj spomenik rekonstruisan, kako godinama sve poprima drugačiji izgled, tako i spomenici ne odlijevaju zubu vremena”, rekao je Despotović i dodao da je zahvaljući mještanima, Gradskoj upravi Zvornik i pojedinim građanima spomenik na Šćemliji rekonstruisan.

Parastos je služilo mjesno sveštenstvo, a vijence položili predstavnici Gradske i mjesne boračke organizacije, porodice poginulih boraca, kao i mještani.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име