SPOMENKA STEVANOVIĆ: JAČAMO INSTITUCIJE SRPSKE

0

BANJALUKA – Zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović istakla je nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Banjaluci da je razgovarano o novim projektima u Republici Srpskoj, zapošljavanju, rastu plata i penzija.

Stevanovićeva je istakla da je na sastanku analizirano stanje u Republici Srpskoj i BiH u odnosu na globalnu političko-ekonomsku krizu, ali i još jednom ponovljen stav predstavnika Srpske kada je riječ o imovini.

“Za nas je to tema koja nije upitna, a regulisana je Dejtonskim sporazumom kao imovina Republike Sprske, iako imamo pokušaje iz FBiH i dijela međunarodne zajednice da se uruši ustavno-pravni poredak na štetu Republike Srpske”, zaključila je Stevanović.

Ona je ukazala na to da vršiti vlast u komplikovanim vremenima nije lako i da je najlakše je kritikovati.

“Opozicija je uvijek dobra za vlast kada je konstruktivna i kada daje dobre ideje. U ovoj situaciji mnogo je lakše pričati i nikada ne napraviti grešku. Bitno je da ova koalicija ostaje opredijeljena za jačanje institucija Republike Srpske i bolji život njenih građana”, rekla je Stevanovićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Predstavnici političkih stanaka koji čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj održali su u Banjaluci sastanak kojem su prisustvovali predsjednik i potpredsjednik SNSD-a Milorad Dodik i Željka Cvijanović, predsjednici Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Socijalističke partije Petar Đokić, NDP-a Bojan Šapurić, NPS-a Darko Banjac i zamjenik predsjednika Demosa Spomenka Stevanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име