Spriječeno krijumčarenje 12 migranata u Kozluku

0

ZVORNIK – Službenici Jedinice granične policije BiH Zvornik prije dva dana spriječili su krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla, u saradnji sa službenicima Policijske stanice Kozluk Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Kozluk na području Zvornika prilikom kontrole dva putnička motorna vozila, bh. nacionalnih oznaka. Vozilima su upravljala dvojica državljana Bosne i Hercegovine. Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Burundija i Konga. Radi se o šest odraslih ženskih osoba, dvije odrasle muške osobe te četiri maloljetne osobe.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, državljani BiH su ispitani u svojstvu osumnjičenih i protiv njih ovoj instituciji bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje osoba“.

Prethodno, 11. septembra 2022., službenici ove jedinice su u mjestu Bjelovac na području Bratunca, spriječili krijumčarenje tri osobe sa područja Afganistana i dvije sa područja Kube. U ovom slučaju migrante su krijumčarile NN osobe i to čamcem koji je plovio rijekom Drinom iz Republike Srbije prema teritoriju države Bosne i Hercegovine. U toku je daljnji rad na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela.

Daljnji rad nad navedenim krijumčarenim migrantima nastavili su pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH – saopšteno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Info Birač

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име