SREBRENICA: BUDŽET UVEĆAN ZA 1,47 MILIONA KM

0

SREBRENICA – Odbornici Skupštine opštine Srebrenica na današnjoj tematskoj sjednici usvojili su rebalans budžeta opštine za ovu godinu i tom odlukom budžet je povećan za 1,47 miliona maraka u odnosu na prvobitni koji je iznosio 10.320.000 KM.

Kako je obrazloženo do rebalanasa budžeta došlo je radi povećanih prihoda, ali i rashoda opštine u toku godine u odnosu na plan.

Prema riječima načelnika za finansije Dana Katanića, uvećani su redovni prihodi opštine, najviše od PDV-a, a samo 70.000 KM povećanja odnosi se na grant.

On je istakao da su razmatrani amandmani koji su stigli od političkih partija, odbornika i drugih subjekata i da je došlo do usklađivanja određenih obaveza i plana budžeta preraspodjelom sredstava na osnovu realnih potreba i stanja.

Katanić je rekao da je najveći dio, skoro trećina iznosa uvećanja budžeta, planirana za socijalna davanja da bi se obaveze uskladile sa povećanjem ovih izdvajanja.

“Za tu namjenu biće izdvojeno 472.000 maraka”, precizirao je Katanić te dodao da je usvajanjem rebalnsa došlo do usklađivanja i omogućavanja plaćanja nekih stavki koje su bile veće u odnosu na plan kao što je zimsko održavanje puteva i još nekih obaveza”, pojasnio je Katanić.

Na kraju, Katanić je rekao da usvajanje rebalnsa budžeta omogućava dinamiku redovnog izmirenja plata zaposlenima kao i finansiranje nekih infrastrukturnih projekata koji se realizuju na području ove lokalne zajednice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име