SREBRENICA: EKONOMIČNE SIJALICE U JOŠ TRI ULICE

0

SREBRENICA – Opština Srebrenica izabrala je izvođača radova za postavljanje nove, energetski efikasnije javne rasvjete u naselju Učina Bašča i ulicama Petriča i Reufa Selmanagića, a vrijednost tih radova je 28.000 KM, saopšteno je iz opštine.

Rok za završetak radova je mjesec dana od potpisivanja ugovora za izvođenje radova.

Od 2014. godine u Srebrenici je počela zamjena starog sistema ulične rasvjete i instalisanja nove, energetski efikasnije i ekonomičnije rasvjete, te se povećava broj rasvjetnih tijela sa štedljivim LED sijalicama.

Američka organizacija za međunarodni razvoj /USAID/ tada je finansirala postavljanje LED sijalica u užem urbanom dijelu ovog gradića izdvojivši 80.000 KM za tu namjenu uz obrazloženje da će to, po tadašnjim cijenama električne energije, omogućiti 11.000 KM uštede godišnje za utrošenu električnu energiju.

Od te godine povećava se broj energetski efikasnijih rasvjetnih tijela na području ove lokalne zajednice, ali nikada nije obavljena analiza ostvarenih ušteda.

U lokalnoj firmi, koja održava srebreničku javnu rasvjetu, ranije su rekli da su LED sijalice ekonomičnije, ali da je održavanje sistema rasvjete skuplje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име