SREBRENICA: NACRT BUDŽETA VEĆI OD 12 MILIONA KM

0

SREBRENICA – Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su prihvatili Nacrt budžeta ove opštine za narednu godinu od 12.150.900 KM, što je za 360.000 KM više nego ovogodišnji.

Trećina budžeta, odnosno oko četiri miliona KM, predviđena je za plate zaposlenih u opštinskoj administraciji i lokalnim ustanovama.

Načelnik za finansije ove opštine Dane Katanić rekao je Srni da je budžet socijalnog karaktera i da je više od milion KM predviđeno za socijalne obaveze, dok je za kapitalne projekte, odnosno infrastrukturu planirano svega 300.000 KM.

Katanić je istakao da je smanjen iznos predviđenih sredstava za socijalna izdvajanja za 40.000 KM u odnosu na ovu godinu.

On kaže da je Nacrt budžeta dobio saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske i da će biti uvažene dobijene sugestije koje se odnose na finansiranje Turističke organizacije i Kulturnog centra gdje postoji višak zaposlenih.

Prema Katanićevim riječima, predstoji organizovanje javne rasprave i nakon prikupljenih prijedloga, sugestija i mišljenja o prioritetima ulaganja uslijediće izrada prijedloga opštinskog budžeta za iduću godinu.

On očekuje da će ta aktivnost biti obavljena i budžet usvojen do kraja godine.

Načelnik opštine Mladen Grujičić rekao je da budžet opterećuju velika izdvajanja za plate zbog prevelikog broja zaposlenih i javnim ustanovama i opštinskoj administraciji.

Na današnjoj sjednici odbornici su usvojili i Nacrt programa rada Skupštine opštine za iduću godinu, te nekoliko tehničkih odluka.

Takođe, donesene su odluke za raspisivanje javnog poziva za dostavljanje prijedloga za dodjelu nagrada priznanja za Dan opštine, 11. mart, te javnog poziva za kandidovanje zainteresovanih za izbor članova upravnih i nadzornih odbora u ustanovama i firmama čiji je osnivač opština Srebrenica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име