SREBRENICA: PAUŠALI ODBORNIKA 50 ODSTO OD PROSJEČNE PLATE ZAPOSLENIH U OPŠTINI

0

SREBRENICA – Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su jednoglasno donijeli odluku o visini odborničke naknade koja će iznositi 50 odsto od prosječne prošlogodišnje neto plate isplaćene u Opštinskoj upravi.

Donesena je odluka o razrješenju članova prvostepene komisije za utvrđivanje sposobnosti lica u postupku ostvarivanja prava iz socijalne zaštite i imenovan je novi sastav te komisije.

Danas je razriješen i vršilac dužnosti direktora Dječijeg obdaništa “Poletarac” Admir Hasanović, jer je ranije na to mjesto imenovana Tifa Efendić.

Odbornici su jednoglasno donijeli odluku o usklađivanju odluke o komunalnim taksama sa zakonskim propisima iz te oblasti. Uz usvajanje ove odluke usvojen je prijedlog da se prečiste tekstovi ove i još većeg broja skupštinskih odluka koje su više puta dopunjavane i postale su nejasne za primjenu i realizaciju u praksi.

Zaključeno je da se traži saglasnost i mišljenje Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske za otvranje privatne ambulante u Potočarima koju je izgradio Međunarodni forum solidarnosti “Emaus”.

Usvojeni su izvještaji o radu Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica i Komunalnog preduzeća “Polet”, koje je ostvarilo dobit od 5.666 KM.

Odbornici su usvojili i Strategiju razvoja socijalnog stanovanja u opštini Srebrenica, te više tehničkih odluka neophodnih za za zakonit rad opštinske administracije i izdavanje određenih rješenja i dokumenata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име