SREBRENICA: ZAMJENA STUBOVA DIJELA JAVNE RASVJETE

0

SREBRENICA – Američka agencija za međunarodni razvoj /USAID/ podržaće realizaciju projekta “Za bolji kvalitet života u Srebrenici”, koji se odnosi na rekonstrukciju javne rasvjete u užem gradskom jezgru ove opštine.

Iz opštine Srebrenica saopšteno je da će 29 oštećenih stubova za javnu rasvjetu biti zamijenjeno novim dekorativnim stubovima od aluminijumskih profila, dužine četiri metra, sa trostrukom lirom i tri kugle sa visokoefikasnim LED svjetiljkama od 40 vati, koje zadovoljavaju ekološke standarde.

Opština će finansirati 30 odsto vrijednosti projekta, čiji je glavni investitor USAID u okviru projekta “PRO-budućnost”, koji realizuje u BiH.

Predviđeno je da zamjena stubova bude realizovana od jula do novembra.

U preduzeću “Svjetlost”, koje održava javnu rasvjetu u Srebrenici, novinarima je rečeno da je 2014. godine završen projekat energetske efikasnosti u ovoj opštini i da su u gradskom dijelu postavljene LED sijalice, ali da nije rađena analiza uštede energije jer je mreža javne rasvjete proširena, pa pouzdana analiza nije ni mogla biti urađena. Plan godišnje uštede bio je 11.000 KM.

I taj projekat energetske efikasnosti finansirao je USAID sa 80.730 KM.

U “Svjetlosti” navode da javnu rasvjetu na području opštine Srebrenica čini ukupno 1.200 rasvjetnih polja, od kojih je većina sa starim rasvjetnim tijelima, koja treba zamijeniti LED sijalicama, što se postepeno radi u skladu sa mogućnostima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име