SREDSTVA VLADE ZA PUTEVE I PROIZVODNU HALU U SREBRENICI

0

SREBRENICA – Opština Srebrenica kandidovala je tri projekta za finansiranje sredstvima Vlade Republike Srpske za koja je odobreno 565.561 KM, saopšteno je iz kabineta načelnika ove lokalne zajednice Mladena Grujičića.

U saopštenju se navodi da je 200.000 KM predviđeno za uređenje i asfaltiranje 2,6 kilometara puta od rudnika i stambene kolonije “Sase” do istoimenog sela i srednjovjekovnog manastira Svete Trojice.

Za izgradnju i asfaltiranje puta od Jadra do sela i manastira Pokrova Presvete Bogorodice u Karnu odobreno je 265.561 KM.

Treći projekat za koji su odobrena sredstva Vlade Republike Srpske je sufinansiranje kupovine hale za otvaranje jednog proizvodnog pogona u Potočarima, što će omogućiti otvaranje nekoliko desetina radnih mjesta.

Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u lokalne zajednice širom Srpske, s tim da je iznos za jednu opštinu ograničen na milion KM.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je ranije da je to program koji traje nekoliko mjeseci i da je bio otvoren javni poziv za lokalne zajednice koje su kandidovale svoje projekte.

On je naglasio da je veoma značajno da taj novac ne ide u budžete lokalnih zajednica, već Vlada uplaćuje sredstva direktno izvođaču radova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име