STEVANOVIĆ: PODRŠKA CVIJANOVIĆEVOJ U ZAŠTITI VITALNOG ENTITETSKOG INTERESA

0

BANJALUKA – Šef Kluba poslanika Demosa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović rekla je Srni da će ta stranka i ovaj put u parlamentu Srpske podržati zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović za zaštitu vitalnog entitetskog interesa, dodajući da bi i ostala pitanja od interesa za Republiku Srpsku trebala da objedine stranke sa sjedništem u Srpskoj.

Ona je rekla da vjeruje da će zahtjev Cvijanovićeve u Narodnoj skupštini dobiti dvotrećinsku većinu.

Stevanovićeva je rekla da Cvijanovićeva veoma dobro i odgovorno obavlja funkciju člana Predsjedništva na koju je izabrana velikim brojem glasova.

“Svojim dosadašnjim radom opravdala je svoj izbor, ali Narodna skupština mora dodatno da osnaži njenu ulogu i funkciju u Predsjedništvu BiH jer je Narodna skupština ta koja treba da bude bedem u odbrani Republike Srpske”, istakla je Stevanovićeva.

Ona je dodala da bi i ostala aktuelna pitanja, kao što su pitanje imovine, Ustavnog suda BiH, nelegitimnog imenovanja i djelovanja Kristijana Šmita, te optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika trebala da ujedine sve stranke sa sjedištem u Republici Srpskoj.

“Po ovim pitanjima ne bi smjeli da se razilazimo. Na to nas obavezuje i rat koji je bio, i žrtve koje su date za Republiku Srpsku, mi smo tu da odbranimo što je ostvareno životima ljudi, a to je Republika Srpska“, rekla je Stevanovićeva.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović najavila je pokretanje vitalnog entitetskog interesa nakon što je preglasana na sjednici Predsjedništva u vezi sa prijedlogom zaključka povodom, kako je navedeno, eskalacije napada organa Republike Srpske na temeljne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka BiH.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име