STEVANOVIĆ: PODRŠKA INICIJATIVI BORACA KOJI SU NAJZASLUŽNIJI ZA STVARANJE SRPSKE

0

ZVORNIK – Potpredsjednik Demokratskog saveza /DEMOS/ Spomenka Stevanović rekla je Srni da ova politička partija istinski podržava skup koji je najavila Boračka organizacija Republike Srpske /BORS/ za srijedu, 20. aprila u Banjaluci pod sloganom “Sloboda”.

“Za mene je bilo za očekivati da će BORS ovako reagovati na organizovane napade na Republiku Srpsku, njeno rukovodstvo i narod, imajući u vidu činjenicu da su borci, pored onih koji su, nažalost, poginuli, najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske”, rekla je Stevanovićeva.

Ona je dodala da borci imaju potpuno pravo da na taj način izražavaju svoj stav i vrstu protivljenja na stalne napade na Republiku Srpsku.

Stevanovićeva smatra da i političari Republike Srpske, kao što je i BORS našao načina da skupom i protestima izrazi neslaganje sa napadima na Republiku Srpsku, moraju na svoj način da odgovore na ove napade koji idu u kontinuitetu, bez prestanka.

“Nama je u ovom momentu neophodno političko jedinstvo kojeg u ovom trenutku, nažalost, nemamo, ali se nadam da će biti postignuto u obimu koji je potreban da se ujedinjeni borimo i izborimo za Republiku Srpsku u okviru dejtonske BiH”, rekla je Stevanovićeva.

Govoreći o najnovijim potezima Kristijana Šmita i korišćenju bonskih ovlašćenja, Stevanovićeva je rekla da on nema pravo nametanja ni odluka ni zakona u BiH jer nije prošao potrebnu proceduru koja je predviđena za imenovanja na funkciju visokog predstavnika.

“Ušli smo u jednu komplikovanu političku sitaciju koju su, nažalost, svojim postupcima i u ranijem vremenu kreirali visoki predstvanici, a tu mislim i na ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Biseru Turković koja aktivno radi u korist bošnjačkog, a na štetu srpskog naroda”, rekla je potpredsjednik DEMOS-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име