STEVANOVIĆ: Prošlo je vrijeme nametanja zakona i odluka bonskim ovlaštenjima

0

BANJALUKA – Šef Кluba poslanika DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović izjavila je danas Srni da je prošlo vrijeme nametanja zakona i drugih odluka korištenjem bonskih ovlaštenja, čijom upotrebom je visoki predstavnik za BiH izlazio iz okvira svojih ovlaštenja.

Ona je, komentarišući najavu visokog predstavnika Valentina Incka o upotrebi bonskih ovlaštenja i nametanju zakonskih rješenja, istakla da njihova upotreba ne koristi ničemu, podsjećajući da je funkcija visokog predstavnika za BiH uvedena da bi pratio i kontrolisao sprovođenje Dejtonskog sporazuma i da radi na pomirenju i stvaranju uslova za političku stabilnost.

“Razočarana sam kao i većima građana Republike Srpske u pristrasna djelovanja visokog predstavnika, u preduzimane poteze, kao i izvještaje podnošene Savjetu bezbjednosti UN, što je više doprinosilo nestabilnosti i nesigurnosti. Sad se postavlja i pitanje motiva zašto visoki predstavnik reaktivira neke stvari od prije četiri i više godina”, navela je Stevanovićeva.

Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko zaprijetio je, gostujući na sarajevskoj “Fejs” televiziji, da će nametnuti zakon o zabrani negiranja genocida u BiH, ukoliko taj zakon ne bude usvojen u parlamentu BiH do 11. jula.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име