Stevanović: Protivimo se ukidanju “Elektrodistribucije” u Šekovićima

0

BANJA LUКA, 9. februara – Šef Кluba poslanika DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske  Spomenka Stevanović zatražila je od ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića da se, prije donošenja konačne odluke o sprovođenju planirnog procesa reorganizacije preduzeća u okviru „Elektroprivede Republike Srpske“, još jednom razmotri odluka o gašenju radne jedinice u Šekovićima, jer bi taj potez dodatno otežao život stanovnika ove lokalne zajednice, ali i opstanak privrednih subjekata na tom području.

”Ovom prilikom još jednom želim da napomenem da opština Šekovići spada u red izrazito nerazvijenih opština u Republici Srpskoj, te da je elektrodistributivna mreža na njenom području u izuzetno lošem stanju. Često se dešavaju ozbiljni kvarovi, koje radnici tamošnje radne jedinice u kratkom roku otklanjaju. Očekujem od ministra Đokića da se u narednom periodu dodatno angažuje na rješavanju ovog problema, da traži potrebne informacije od predstavnika „Elektroprivede“, da analizira problem i nađe rješenje, koje će ići u pravcu nesmetanom funkconisanju elektroprivrednog sektora, ali i normalnog života i rada ljudi, koji žive na tom području i naravno privrednih subjekata, koji egzistiraju na području opštine Šekovići”, naglasila je Stevanovićeva.

Ona je izrazila sumnju da prilikom izrade plana reorganizacije „Elektroprivrede Republike Srpske“, u slučaju Šekovića, nisu poštovani svi kriterijumi, poput potrošnje električne energije, dužine elektromreže, broj trafostanica…

Stevanovićeva je zatražila odgovor na pitanje kako je moguće da radne elektrodistributivne jedinice nastavljaju da egzistraju u većini okolnih opština, čak i u nekim mjesnim zajednicama, a da su baš Šekovići na listi za gašenje, naglasivši da ne želi da vjeruje da je ta odluka politička.

Prema njenim riječima, Šekovići kao izrazito nerazvijena opština, očekuju podršku republičkih vlasti, a gašenje elektrodistributivnog preduzeća sasvim sigurno neće doprinjeti razvoju ove lokalne zajednice.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име