Stevanović: U projekte iz oblasti populacione politike uloženo više od 10 miliona KM

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je danas da je ova lokalna zajednica u proteklih 10 godina uložila više od 10 miliona KM u projekte iz oblasti populacione politike, a jedan od njih je i rekonstrukcija košarkaškog terena pored Osnovne škole “Sveti Sava”.

Stevanović, koji je danas sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović obišao ovaj sportski teren, rekao da je njegova rekonstrukcija još jedan znak brige prema najmlađima, kako presjednice Republike, tako i prijatelja preko Drine, odnosno Pokrajinske vlade Vojvodine koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

“Ovo nije prvi projekat, a neće biti ni posljednji. Naravno život i suština jeste briga o našim najmlađim”, rekao je Stevanović novinarima u Zvorniku.

On je naglasio da Grad Zvornik godinama vodi populacionu politiku, dodavši da su 2010. godine napravljene neke smjernice koje su u potpunosti ispoštovane.

“Znači, najprije briga o rađanju, pa o porodilištu, obdaništu, osnovnim, srednjim školama, fakultetu, sportskim terenima, dvoranama…Sve to što smo ulagali u posljednjih 10 godina vrijedi više od 10 miliona KM. `Šlag na tortu` je sportski teren za naše najmlađe sugrađane koji će koristiti prije svega đaci gradske osnovne škole”, rekao je Stevanović.

On je naveo da je ovo treća po veličini škola u Srpskoj koja svake godine ima skoro identičan broj đaka, a nekih godina i više, na šta su, takođe, ponosni.

Grad Zvornik je sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu Vojvodine rekonstruisao košarkaški teren pored Osnovne škole “Sveti Sava”.

Podlogu za košarkaški teren donirao je Pokrajinski sekretarijat, dok je grad Zvornik obezbjedio nove konstrukcije koševa i uradio rasvjetu.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име