STEVANOVIĆ: VUKOVCIMA STIPENDIJA ZA PRVU GODINU STUDIJA

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je danas da će Gradska uprava za sve učenike koji su u Zvorniku završili srednju školu, a nosioci su “Vukove diplome”, obezbijediti stipendiju za prvu godinu studija, dok kasnije to pravo ostvaruju prema uspjehu tokom studiranja.

Stevanović je na prijemu, koje je za učenike nosioce “Vukove diplome” organizovao povodom 21. maja – Dana grada, rekao da su ovi učenici srednjih škola po uspjehu najbolji koji su izašli iz školskih klupa u ovoj godini.

“To su izuzetno talentovana djeca koja će se već na jesen širom regiona upisati na studije sa željom da proširuju znanje, da se usavršavaju i da nakon studija budu spremni i sposobni da se uhvate u koštac sa svim izazovima koje život u vremenu današnjem može da donese”, naglasio je Stevanović.

On se učenicima zahvalio na njihovom uspjehu, kao i profesorima, direktorima i roditeljima koji su učenicima omogućili odgovarajuće uslove za postizanje uspjeha u svom dosadašnjem školovanju.

Đak generacije Srednjoškolskog centra “Petar Kočić” i vukovac u Gimnaziji Anđela Mitrović rekla je da Gimnazija zahtjeva veliki rad i trud, ali da je uz dobru organizaciju sve moguće postići, prvo školske, a istovremeno i druge obaveze.

Ona je dodala da će da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, smjer softversko inženjerstvo.

Učenica Gimnazije i nocilac “Vukove diplome” Sofija Gutalj zahvalila se osnovnoj i srednjoj školi koje su zaslužne za prve korake obrazovanja, kao i gradu Zvorniku koji je pratio taj rad i na kraju ga nagradio.

Ističući da treba ulagati u znanje i napredak kao bi se došlo do željenog cilja, ona je dodala da je učenjem, radom i trudom sve moguće postići.

Planovi su joj, kako je rekla, upisati Fakultet organizacionih nauka u Beogradu.

U okviru obilježavanja Dana grada, Stevanović je organizovao prijeme za strijelce protivgradne zaštite, planinare udruženja “Korak” i “Mladost”, te novinare i snimatelje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име