“Stvoriti uslove za povećanje plata radnika u realnom sektoru”

0

BANJALUKA – Na sastanku premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i predsjednika Privredne komore Srpske Borka Đurića u Banjaluci razmijenjena su mišljenja o načinima da se putem izmjene zakonskih propisa i procedura u narednom periodu stvore uslovi za povećanje plata zaposlenih u realnom sektoru.

Na ovom sastanku o stanju u privredi Srpske razgovarano je i o tome da se doprinese efikasnijoj borbi protiv nelojalne konkurencije i sive ekonomije.

Višković i Đurić razgovarali su danas i o različitim vidovima podrške koje Vlada pruža privrednim subjektima, a posebna pažnja bila je posvećena podršci preduzetnicima koji ulažu u tehnološki razvoj.

– Dogovoreno je da se javni poziv za ovu vrstu podrške produži da bi svi privredni subjekti, čiji projekti ispunjavaju uslove, mogli da dobiju podsticajna sredstva – saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je razgovarano i o poslovanju preduzeća u uslovima pandemije virusa korona, kao i o dinamici imunizacije stanovništva u narednom periodu.

Sastanku je prisustvovao i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име