SUTRA PARASTOS UBIJENIM SRBIMA IZ SREDNJEG PODRINJA

0

BRATUNAC – Na groblju u Bratuncu biće sutra služen parastos za 3.267 Srba iz srednjeg Podrinja koje su ubile muslimanske snage tokom posljednjeg rata, među kojima je i 69 poginulih, kao i 22 zarobljena, pa usmrćena na Petrovdan 1992. godine u bratunačkim i srebreničkim selima.
Od 22 zarobljena srpska borca – deset se još vode kao nestali.

Parastos i prisluživanje svijeća za pokoj duša poginulih kod Spomen-krsta na gradskom groblju počeće u 11.00 časova, a nakon toga delegacije će položiti cvijeće i odati počast nastradalima.

Poslije vjerskog obreda i polaganja cvijeća kod Spomen-krsta program sjećanja na srpske žrtve iz srednjeg Podrinja u odbrambeno-otadžbinskom ratu biće nastavljen obraćanjem zvaničnika i kulturno-memorijalnim programom na Trgu Miloša Obilića.

Za brojne masovne zločine nad Srbima, koje su muslimanske snage iz Srebrenice pod komandom Nasera Orića počinile od 1992. do 1995. godine još niko nije odgovarao.

Predsjednik Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Duško Milunović, koji je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, prisustvovaće sutrašnjem obilježavanju stradanja Srba u Podrinju, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Očekuje se prisustvo i drugih zvaničnika i delegacija organizacija proisteklih iz rata.

Ovogodišnje sjećanje na stradanje Srba iz srednjeg Podrinja biće održano uz poruku “Mrtve ne zaboravimo, žive borce poštujmo!”.

Organizator pomena je Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име