SUTRA U “RITE” UGLJEVIKU POTPISIVANJE SPORAZUMA O SARADNJI SA KINEZIMA

0

BANJALUKA – Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić prisustvovaće sutra u Ugljeviku potpisivanju Sporazuma o dugoročnoj saradnji i Ugovora o osnivanju zajedničkog preduzeća između kineske državne kompanije “BNBM” iz Pekinga i preduzeća “Rudnik i termoelektrana /RITE/ Ugljevik”.

Dokumenti će biti potpisani u 12.00 časova, u upravnoj zgradi preduzeća “RITE Ugljevik”, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Ugovor se odnosi na izgradnju fabrike gipsanih ploča kapaciteta 40 miliona metara kvadratnih na godišnjem nivou. Vrijednost ove direktne kineske investicije je oko 50 miliona evra. Fabrika će zapošljavati oko stotinu radnika, a logističke i tehničke usluge će vršiti lokalne kompanije.

Đokić će prije potpisivanja sporazuma razgovarati sa rukovodstvom preduzeća “Rudnik i termoelektrana Ugljevik” o aktuelnim pitanjima koja se tiču poslovanja ovog privrednog društva.

Snimateljima i foto-reporterima biće omogućeno snimanje kadrova tokom ceremonije potpisivanja, a izjave za novinare su predviđene u 12.30 časova. /kraj/ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име