Svi radnici na terenu kako bi se osposobilo alternativno napajanje strujom za gornji dio Zvornika

0

ZVORNIK – Ekipa ZEDP Elektro Bijeljina terenska jedinica Zvornik je ponovo na terenu od ranih jutarnjih sati kako bi osposobila alternativni pravac za napajane električnom energijom za naselja u gornjem dijelu teritorije grada Zvornik koji od subote nemaju struje, ni vode.

Kako su nam rekli, u ovoj terenskoj jedinici u ispomoć su im došli i deset radnika iz Bijeljine koji rade na rasječi drveća. Nadaju se da će do popodnevnih časova osposobiti napajanje preko 10 kilovoltnog dalekovoda Industrije 3, a nakon toga bi trebalo da bude pušeno napajanje i za relej Mlađevac.

Ovim premoštavanjem obezbjediće see napajanje do Drinjače i Zelinja odnosno Zelinjskog polja, kako bi bila i vodu dobili korisnici u gornjem dijelu grada odnosno naselja Kamenica, Đevanje, Zelinje, Liješanj, Novo selo, Petroviće, Uzovnica…, ali i sam grad Zvornik.

Podjesjećamo da je juče pokušaj da se osposobi napajanje preko dalekovoda Kamenica – Nova Kasaba nije uspio, jer je i na ovoj lokaciji pao rešetkasti stub. Tada je odlučeno da se preće na novi alternativni pravac preko industrije 3 i sinoć su radnici na ovim poslovima radili do 20 časova, ali nisu uspjeli da osposobe ovaj alternativni pravac. Nadamo se da će danas uspjeti i da će stanovnici gornjeg dijela područja zvornika nakon četiri dana dobiti struju i vodu.

(Izvor: Radio Osvit)

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име