TANACKOVIĆ: ZNAČAJNO BI BILO NABAVITI JOŠ TRANSPORNIH INKUBATORA

0

ZVORNIK – Bolnica Zvornik posjeduje jedan transportni inkubator koji je već osam godina u upotrebi i bilo bi veoma značajno nabaviti ih još putem predstojeće donatorske večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Načelnik Odjeljenja za pedijatriju Bolnice Zvornik Vera Tanacković rekla je Srni da je velika potreba za transportnim inkubatorima, kako bi neonatalni transport prolazio što bezbjednije.

“NJihovom nabavkom obezbjeđuje se siguran, kvalitetan i savremen prevoz vitalno ugroženih novorođenčadi, osigurava se nesmetan i pouzdan prevoz do zdravstvenih ustanova u kojima će im biti omogućena adekvatna zdravstvena njega”, naglasila je Tanackovićeva.

Ona je dodala da se time omogućava da te bebe odrastu u zdravu djecu, te da imaju lijepo djetinjstvo i zdrav život.

Prema podacima Porodilišta, odnosno Bolnice Zvornik, od 1. januara do 13. decembra rođene su 472 bebe, od kojih je šest moralo da bude transportovano u zdravstvene ustanove tercijarnog nivoa.

U porodilištu Bolnice Zvornik u toku 2021. godine rođeno je 567 beba, obavljeno je 13 prijevremenih poroda, dok je osam beba transportovano u zdravstvene ustanove tercijarnog nivoa.

Tanackovićeva je istakla da se zaposleni u Bolnici Zvornik zahvaljuju Dodiku za organizaciju ovogodišnje donatorske večeri “S ljubavlju hrabrim srcima” jer se takvim akcijama iskazuje i razumijevanje za potrebe ljekara i zdravstvenih ustanova, te podrška i pedijatrima i roditeljima.

U Banjaluci će, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, 26. decembra biti održano 13. donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” radi nabavke transportnih inkubatora u porodilištima širom Republika Srpske.

Ovogodišnji nosioc akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” je Udruženje pedijatara Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име