Tiodorović upozorava na moguće zatvaranje restorana i kafića

0

BEOGRAD – Ako broj zaraženih ne bude počeo da pada i mjere i dalje ne budu poštovane, Krizni štab Srbije će dodatno skratiti radno vrijeme ugostiteljskih objekata i tržnih centara, a u onim mjestima gdje brojke budu enormno rasle, poput Vranja, moguće je i zatvaranje svih restorana i kafića, rekao je prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba.

On je za Kurir rekao da u situaciji kada svakodnevno ima oko 2.000 novozaraženih, kada se bolnice opet pune, a tek slijede četiri neradna dana oko Sretenja, samo se može razgovarati o još restriktivnijim mjerama, prenosi Blic.

– U onim lokalnim sredinama gdje raste broj pozitivnih i obolelih, poput Vranja, razmatra se mogućnost, ukoliko se trend porasta ne zaustavi i ne kontroliše, moguće je i zatvaranje ugostiteljskih objekata. A medicinski dio kriznog štaba je za još rigoroznije mjere na nivou cijele Srbije ako se situacija ne dovede pod kontrolu. Broj novozaraženih treba izrazito da padne, za početak da bude trocifren – navodi prof. Tiodorović i dodaje da sljedeća sjednica kriznog štaba još nije zakazana, te se ne zna kada će tačno biti.

A za predstojeći praznik, ističe, posebno će na udaru kontrolora biti Zlatibor i Kopaonik, gdje su smještajni kapaciteti već rasprodati.

– Naloženo je sanitarnoj inspekciji i komunalnoj miliciji da sprovode rigorozne kontrole i nadzor i da kazne budu najviše moguće. Lično, kad bih video neki kafić ili restoran pun ljudi i još bez maske, odmah bih ga zatvorio – navodi prof. Tiodorović.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име