Turistička signalizacija na području Drinjače i Zvorničkog jezera

0

ZVORNIK – Hram svetog đakona Avakuma u Drinjači od prije nekoliko dana lakše je pronaći jer je, u okviru projekta Turističke organizacije grada Zvornika, obilježen turističkom signalizacijom.

Na ovaj način u skorije vrijeme, prema najavama iz Turističke organizacije, i područje Zvorničkog jezera biće obilježeno.

U planu je da se na magistralnom putu M-19 iz oba pravca postave veće info table o ovom jezeru, na mjestima koja će imati lijep pogled i prostor namijenjen da se motorizovani turisti zaustave, naprave pauzu i fotografišu.

Prema riječima direktora TOGZ-a Ivane Đokić Milanović Zvorničko jezero je najveća atrakcija na Drini koje je od 2020. godine postalo izuzetno traženo i bilježi sve veću turističku posjećenost.

„Uz porast registrovanih kuća za odmor na Zvorničkom jezeru turistička signalizacija bi bila samo korak ka ostvarenju cilja što bolje turističke informisanosti, odnosno da turisti lakše pronađu željene lokacije.“

Takođe, ovim projektom planirano je da se obilježe i ugostiteljski objekti na jezeru i Drinjači, da se postavi info tabla za vodenicu u Zelinju u kojoj je snimljen prvi srpski horor film „Leptirica“, kao i da se postavi signalizacija sa magistralnog puta za planinarski dom u Liješnju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име