TUŽILAŠTVO: Kod Instituta za javno zdravstvo utvrđene nezakonite radnje pri nabavci opreme

0

BANJALUKA – Republičko javno tužilaštvo utvrdilo je postojanje nezakonitih radnji u postupku javne nabavke termalnih kamera za mjerenje tjelesne temperature koju je provodio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Iz Tužilaštva su naveli da je to utvrđeno u okviru istrage koju provodi ovo tužilaštvo, na osnovu pribavljene dokumentacije.

“Tužilaštvo je utvrdilo postojanje nezakonitih radnji u postupku javne nabavke termalnih kamera za mjerenje tjelesne temperature za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra BanjaLuka koju je provodio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Time je pravnom licu `A.R.M.S Sistemi` Banjaluka pribavljena imovinska korist na štetu budžetskih sredstava koja prelazi 50.000 KM, te javne nabavke medicinske opreme, čime je pravnim licima `Travel for fan` Banjaluka i `Promeding` Laktaši pribavljena imovinska korist na štetu budžetskih sredstava u iznosu od 550.000 KM”, navodi se u saopštenju Republičkog javnog tužilaštva.

Tužilaštvo provodi istragu i u vezi sa postupcima javne nabavke medicinske opreme koje je provodila Bolnica “Sveti apostol Luka” u Doboju za potrebe ove bolnice.

Pretreseno je više lokacija u vezi sa nezakonitim radnjama u postupcima javnih nabavki.

Kako su naveli, pretrese vrše pripadnici MUP-a Republike Srpske, po nalogu Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име