U BEČIĆE OTPUTOVALO 11 DJECE IZ MILIĆA

0

MILIĆI – Na desetodnevno ljetovanje u Bečiće danas je iz Milića otputovalo 11 djece, u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”.

Viši stručni saradnik u Fondu dječije zaštite – Poslovnica Milići Boban Vitić rekao je da
su sada prednost imala djeca koja su se našla na prošlogodišnjem spisku, jer zbog pandemije virusa korona prošle godine nije realizovan projekat, a to su korisnici Centra za socijalni rad, raznih kategorija.

On je rekao novinarima da je u pratnji djece jedan vaspitač i jedan roditelj koji će u Bečićima u hotelu “Užice” besplatno boraviti do 21. jula.

Vitić je djeci poželio srećan put i ugodan boravak na moru, uvjeren da će uživati jer imaju organizovane razne kulturne, sportske i društvene aktivnosti.

Jedanaestogodišnja Danijela Vidović prvi put odlazi na more.

“Starija sestra koja je bila na moru ispričala mi je da se super provela i da će me tamo naučiti da odlično plivam jer sada znam malo”, rekla je Danijela.

Jelena Vidović, Danijelina majka rekla je da u porodici imaju četvoro djece i da su iskustva iz ranijih godina predivna.

Projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” realizuje se s ciljem bar djelimičnog zadovoljavanja razvojnih potreba djece, razvijanja osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala kod osjetljivih kategorija djece, a kojima je to otežano usljed nepovoljnih socijalnih, materijalnih, zdravstvenih ili porodičnih prilika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име