U BRATUNCU POJEDINI MALINARI OSLOBOĐENI PLAĆANJA NAVODNJAVANJA

0

BRATUNAC – Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić donio je odluku kojom oslobađa plaćanja troškova za navodnjavanje plantaža za 2022. godinu sve malinare kojima je 24. juna prošle godine grad oštetio zasade i značajno umanjio prinose i prihode, saopštila je Informativna služba ove opštine.

Odluka je donesena sa ciljem ublažavanja posljedica i štete koju su izazvale vremenske nepogode te podsticanja malinarstva i poljoprivredne djelatnosti uopšte na području ove lokalne zajednice.

Zbog helikoptera Eufora prizemljenog u regiji Birač nije dobijena dozvola za djelovanje protivgradne zaštite i grad je pričinio veliku štetu poljoprivredi, a posebno malinjacima u kojima je rod bio u fazi punog zrenja kod većeg broja uzgajivača.

Na zahtjeve za nadokandu štete upućene na više adresa niko nije odgovorio pa će opština u skladu sa svojim mogućnostima oslobađanjem plaćanja troškova za navodnjavanje djelimično ublažiti štetu malinarima.

Troškove usluga navodnjavanja u ime proizvođača malina plaćaće opština iz sredstava budžetom predviđenih za razvoj poljoprivrede i pružanje stručne pomoći.

Ovu odluku treba da zajednički realizuju opštinska firma “Malina” i Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti te Odjeljenje za finansije opštine Bratunac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име