U BRATUNCU POTPISANI UGOVORI ZA DODJELU 25 PLASTENIKA

0

BRATUNAC – U Bratuncu su danas potpisani ugovori sa 25 poljoprivrednih proizvođača kojima će za petnaestak dana biti isporučeni plastenici čija je pojedinačna vrijednost oko 2.500 KM.
Sredstva za ovaj projekat obezbijedili su opština Bratunac, organizacija “Islamska pomoć” /Islamic Aid/ iz Sarajeva i korisnici.

“Po 40 odsto sredstava obezbijedila je opština i donator, a korisnici 20 odsto. Konkursom je bila predviđena podjela 20 plastenika, ali smo odlučili da uključimo u ovaj projekat još pet poljoprivrednika koji su ispunili utvrđene kriterijume i opština će za njih sama finansirati nabavku plastenika”, rekao je novinarima načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović.

On je ocijenio da je ovaj projekat važan za Bratunac, jer je poljoprivreda jedan od značajnih resursa razvoja ove opštine.

“Posljednjih nekoliko godina imali smo više organizacija koje su, uz sufinansiranje opštine i učešće korisnika, obezbijedile određeni broj plastenika, čime je pružena podrška zainteresovanim poljoprivrednicima da se uspješno bave plasteničkom proizvodnjom i da višak proizvoda prodaju”, rekao je Mlađenović.

On je poručio da će opština Bratunac i ubuduće podržavati poljoprivredne proizvođače koji budu zainteresovani za početak ili proširenje plasteničke proizvodnje.

Mlađenović je naveo da će plastenici na vrijeme biti postavljeni na pripremljenim parcelama korisnika, koji će imati mogućnost navodnjavanja, jer u svim mjesnima zajednicama na području opštine Bratunac funkcioniše sistem za navodnjavanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име