U BRATUNCU ZATRAŽENE DODATNE MJERE

0

BRATUNAC – Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović zatražio je danas od nadležnih organa i službi u toj opštini da preduzmu dodatne mjere s ciljem da se lokalno stanovništvo zaštiti od širenja virusa.

On je na hitnoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, sazvanoj zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj i šire, te naglog porasta broja pozitivnih na virus korona u Bratuncu, rekao da je u Bratuncu trenutno 27 osoba pozitivno na virus korona i da se u izolaciji nalazi još 26 osoba koje treba da se testiraju ili čekaju rezultate testiranja.

“Činjenica je da naša opština ima nekoliko puta manje zaraženih osoba virusom korona u odnosu na druge koje imaju približan ukupan broj stanovnika, ali je stanje alarmantno i upozoravajuće jer je broj zaraženih za dva dana porastao za deset osoba”, istakao je Mlađenović.

On je ocijenio da se moraju preduzeti dodatne mjere zaštite.

“Ako 15 dana imamo jednu ili dvije osobe pozitivne i odjednom se pojave pet ili šest to pokazuje da se stanje pogoršava i da se mora djelovati”, upozorio je Mlađenović.

Prema njegovim riječima, situaciju opterećuje neodgovornost pojedinaca, kojima je testiranjem potvrđeno da su pozitivni na korona virus, a ne žele da prijave kontakte koje su imali sa drugim osobama.

“Bolje je na vrijeme preduzeti mjeru izolacije, kako bismo imali manji broj zaraženih i zaštitili i njih, njihove porodice, srodnike, kolege s posla, komšije”, ocijenio je Mlađenović i podsjetio da je Opštinski štab za vanredne situacije tokom marta i aprila preduzimao mjere koje su uspješno preventivno djelovale u suzbijanju pojave i širenja virusa korona na području Bratunca.

On je poručio da će opština i sada preduzeti sve mjere zaštite i upoznao članove Štaba da je nabavljeno dovoljno zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju, te da su danas nabavljeni i toplomjeri, koji će se koristiti u javnim preduzećima i ustanovama.

“Sa Komunalnom policijom je dogovoreno da se u narednom periodu mora više pažnje posvetiti prema neodgovornim osobama, a da se pruži puna podrška odgovornim, kojih ima mnogo, mnogo više. Ne možemo dozvoliti da nekolicina neodgovornih pojedinaca ugrozi zdravlje drugih ljudi i ne mogu druženja biti važnija od zdravlja i rada naših preduzeća”, naglasio je Mlađenović i poručio da u Bratuncu trenutno rade sva preduzeća i da će lokalna uprava učiniti maksimalne napore da tako i ostane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име