U januaru registrovano 57 saobraćajnih nezgoda, a počinjeno 43 krivičnih djela

0

ZVORNIK – Danas je održana redovna konferencija za štampu predstavnika Policijske uprave Zvornik , na kojoj su prezentovani rezultati rada za januar mjesec.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u proteklom mjesecu registrovano 43 krivičnih djela, što je za 29 manje nego u januaru prošle godine.

Kako prenosi “Radio Osvit”, Savić je dodao da je od 43 registrovana krivična djela,  35 bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, pet iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dva iz oblasti privrednog kriminaliteta i jedno krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

„Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijet je 41 izvještaj protiv 36 lica, od kojih je bilo 12 povratnika u vršenju krivičnih djela“, rekao je Savić i naglasio da u strukturi krivičnih djela opšteg kriminaliteta u januaru nije bilo registrovanih teških krivičnih djela koja bi mogla da uznemire javnost.

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić, osvrnuo se i na migrante te rekao da je  na području Policijske uprve Zvornik u januaru registrovano 11 ilegalnih migranata, dok je u istom mjesecu prošle godine pronađeno njih 20.

„Svih  migranti  bili su punoljetni muškarci, od kojih su dva sa poručja Irana, dok je ostalih devet iz drugih država Bliskog Istoka“, rekao je Erkić.

On je dodao da nije registrovano ni jedno krivično djelo koje su počinili migranti, niti je bilo krivičnih djela ili prekršaja u kojima su migranti bili žrtve.

Kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja prema njegovim riječima, u januaru je na području Policijske uprave Zvornik registrovano 57 saobraćajnih nezgoda, što je manje za jednu saobraćajnu nezgoda u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Od ukupnog broja  nezgoda, 10 je bilo sa povrijeđenim licima, od kojih jedna sa poginulim licem, dvije sa teško i sedam sa lakše povrijeđenim licima, dok su ostali  saobraćajni udesi bili sa materijalnom štetom, rekao je Erkić.

On je dodao da je  u januaru je kontrolisano 1.166 vozača i vozila, dok su  izdata 1.123  prekršajna naloga.

Iz saobraćaja je isključeno 13 vozila i 84 vozača , rekao je Erkić i dodao da su  66 vozača isključena zbog vožnje pod uticajem alkohola, dok su dva vozača odbila da se podvrgnu alkotesiranju.

On je dodao da su četiri vozača isključena iz saobraćaja zbog odbijanja da se podvrgnu testu na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Erkić je rekao da je i dalje najdominantniji uzrok saobraćajnih nezgoda brzina vožnje koja nije prilagođena uslovima puta, kao i strana kretanja vozila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име