U MILIĆIMA DVA PROFESORA I SREDNJOŠKOLAC ZARAŽENI VIRUSOM KORONA

0

MILIĆI – U opštini Milići trenutno su registrovana četiri lica zaražena virusom korona, od kojih su u Srednjoškolskom centru “Milutin Milanković” pozitivni dva profesora i jedan učenik, izjavio je Srni zamjenik komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije Marko Savić.
Savić je, nakon sastanka Štaba, rekao da je u Milićima 18 lica u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom.

On je ukazao da će taj broj biti i veći jer su jutros stigli rezultati za lica koja su ranije uradila test na virus korona, dok su još dvije osobe testirane i čekaju se rezultati.

“Za učenika koji je pozitivan napravljena je njegova socijalna mreža kontakata. Prema preporuci Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kada su pozitivna dva učenika ili učenik i profesor, kompletno odjeljenje se upućuje u izolaciju, što smo i uradili”, naglasio je Savić.

Savić je napomenuo da će danas biti urađena rješenja sa jasnim uputstvima roditeljima za sprovođenje samoizolacije jer je riječ o djeci, kojoj je neophodna pomoć kod obezbjeđivanja uslova za izolaciju.

“Situacija nije u toj mjeri alarmantna, ali, ukoliko dođe do eskalacije, onda može da bude problem. Mi imamo veliki broj putnika, dosta profesora radi i u drugim školama i to se moglo i očekivati, ali ne treba ignorisati situaciju. Preduzećemo sve mjere da ne bi došlo do širenja zaraze”, rekao je Savić.

On je naveo da je upućen apel roditeljima da povedu računa o djeci van škole kada je riječ o putovanju od kuće do škole, kao i okupljanjima u vannastavnim procesima.

Na sjednici Štaba upućen je apel građanima da se uzdrže od organizovanja privatnih slavlja i zabava, za koje se preporučuje da se održe u krugu najbližih, poštujući mjere koje je predložio Institut.

Savić je podsjetio da je danas počela predizborna kampanja, pa je jedan od zaključaka današnjeg sastanka Štaba za vanredne situacije da se poštuju mjere – prvenstveno distance i broja ljudi koji se okupljaju na jednom mjestu.

“Mislim da će politički subjekti imati dovoljno svijesti da svoje aktivnosti, koje planiraju u okviru ovog procesa, sprovedu u skladu sa mjerama koje su preporučene”, poručio je Savić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име