U MILIĆIMA POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

0

MILIĆI – Na području opštine Milići 25 lica zaraženo je virusom korona, a 56 se nalazi u izolaciji, što epidemiološku situaciju čini alarmantnom, izjavio je zamjenik načelnika opštine Marko Savić.

Savić je nakon sjednice opštinskog Štaba za vanredne situacije rekao da su danas dobijeni rezultati za šest lica koji su pozitivni na virus i da značajan broj lica čeka testiranje ili rezultate testa, te da je ovo najteža epidemiološka situacija u Milićima otkad se pandemija pojavila.

“Postoji opasnost za nemogućnost funkcionisanja pojedinih ustanova i privrednih društava, o čemu moramo povesti računa. Situaciju usložnjava svijest građana koji se oglušuju o mjere Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Republičkog štaba”, dodao je Savić.

Na sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Milići konstatovano je da je neophodno pooštriti i kaznenu politiku koja već postoji.

“Kazna za nenošenje maske je 100 KM, ali nijedna inspekcija ni služba ne može adekvatno spriječiti neke stvari ukoliko građani ne žele da poštuju mjere. Imamo situaciju da je jedno lice prekršilo mjeru izolacije, a bilo je pozitivno na virus korona i ono se kretalo sa članom porodice”, napomenuo je Savić.

On je dodao i da su tri lica sa srednje teškom kliničkom slikom hospitalizovana, a jedan broj građana prima infuzije i kiseonik.

“Zbog bolje kontrole zdravstvenog stanja nabavljen je i određen broj beskontaktnih toplomjera koji su dostavljeni službama čiji je osnivač opština, da bi mogli preventivno djelovati”, rekao je Savić.

Danas je upućen apel građanima koji u narednom periodu proslavljaju krsnu slavu da to bude u krugu porodice.

“Moramo pokazati veći stepen odgovornosti da bi ovu situaciju prebrodili sa što manje zaraženih. Od ponedjeljka i djeca se vraćaju u školu, što će dodatno povećati rizik od prenošenja bolesti”, dodao je Savić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име