U MILIĆIMA POTPISAN UGOVOR SA PRIPRAVNICIMA

0

MILIĆI – Zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić potpisao je danas ugovore sa šest pripravnika sa visokom stručnom spremom, od ukupno 24, koliko će ih obavljati pripravnički staž u narednih godinu dana u ovoj lokalnoj zajednici.

Savić je izjavio Srni da Zavod za zapošljavanje Republike Srpske obezbjeđuje neto zarade pripravnicima u iznosu od po 550 KM, a opština 270 KM kroz doprinose, kao i druge troškove koje pripravnici imaju tokom obavljanja poslova.

“Svake godine kod nas određen broj mladih odradi pripravnički staž u opštinskoj upravi, obrazovnim ustanovama, milićkom Šumskom gazdinstvu, komunalnom predzeću, jer je to i naša obaveza. Jedan dio njih se infiltrira i vrati se kroz naše službe u skladu sa sistematizacijom radnih mjesta, kada se za to ukaže prilika, a jedan broj njih imaće priliku da se pokaže negdje drugdje”, izjavio je Savić.

On je rekao da je ovo za pripravnike odskočna daska i jedinstvena prilika, koju će, vjeruje, da iskoriste, napominjući da je opštine Milići i do sada imala pozitivno iskustvo sa ranijim pripravnicima.

“Mi ovdje zajedničkim sredstvima pravimo dobru priču, zbog čega bih zahvalio Vladi Republike Srpske i Zavodu za zapošljavanje, što su ponudili našim pripravnicima da odrade ovaj staž od godinu dana i da pokažu da zaslužuju nešto više”, rekao je Savić.

Diplomirani pravnik za bezbjednost i kriminalistiku Marija Božić zahvalna je opštini što ju je izabrala za obavljanje pripravničkog staža.

“Završila sam u Banjaluci prije šest godina, a s obzirom na to da sam dugo čekala, potrudiću se da maksimalno naučim posao, da ovdje i ostanem”, rekla je Božićeva.

U opštini Milići su, osim odrađivanja pripravničkog staža za 24 pripravnika, odobrena i dva programa samozapošljavanja kroz privatnu inicijativu.

Potpisivanju ugovora sa pripravnicima je, osim zamjenika načelnika opštine Marka Savića, prisustvovala i načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Marina Mišić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име