U Milićima završeno asfaltiranje nekoliko puteva i dogovorene nove investicije

0

MILIĆI – Ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić danas je posjetio opštinu Milići i tom prilikom zvanično otvorio dva putna pravca koja su asfaltirana prošle godine.

U pitanju su putni pravci Talovića Luka–Gornji Talovići u dužini od 1616 metara i Žutica-Bešići u dužini od 1100 metara – kaže zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić.

“Ovo je bio jedan od prvih putnih pravaca koji smo radili u sklopu projekata iz Srednjoročnog plana investicionih ulaganja u opštini Milići. 176 000 KM je ukupno koštala izgradnja ovog puta. 49 % je finansiralo Federalno ministarstvo, mještani su učestvovali sa 33 000 KM a ostatak sredstava je obezbijedila opština Milići iz kreditnih sredstava. Osim ovog još tri putna pravca su završena : Žutica-Bešići, Lukić Polje-Vrsinje druga faza do Vujadina i ulica u Novoj Kasabi” – kaže Savić.

Mještani Talovića i Žutice kažu da su zadovoljni jer put mnogo znači.

Ulaganja Federalnog ministarstva u opštinu Milići prema sporazumu potpisanom iz prošle godine, nastavljaju se i u ovoj godini a dodatni ugovor o projektima koji će biti finanisiani u ovoj godini ministar Ramić je potpisao danas sa načelnikom opštine Milići Momirom Lazarevićem.

“Prošle godine smo potpisali sporazum za koji mi izdvajamo 340.000 KM, ostalo je učešće opštine i mještana. Radi se o jednoj dobroj i kvalitetnoj saradnji sa načelnikom i mještanima opštine Milići, tako da je saradnja nastavljena i u narednom periodu” – kaže ministar Ramić.

Zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić objašnjava da će ove godine prema potpisanom ugovoru biti urađeno pet putnih pravaca.

“To su putni pravci : Gornje Raševo, Nova Kasaba-Vranovići, Kaldrmica – Heldo Polje, Štedrić – Nurići i Nova Kasaba-Sebiočina.Federalno ministarstvo će učestvovati sa 120 000 odnono 118 000 KM, građani 110 000 KM i 188 000 KM izvdojiće opština Milići. Ovo je nastavak dobre saradnje koju imamo i pomaže nam da realizujemo projekte predviđene Srednjoročnim planom ulaganja” – kaže Savić.

(Izvor: Radio “MAGIC”)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име