U NAREDNA DVA DANA ODLUKA O ZABRANI IZVOZA PŠENICE

0

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će država u naredna dva dana donijeti odluku o zabrani izvoza pšenice da bi obezbijedila dovoljno brašna, ne samo za Srbiju, nego i za zemlje regiona.

Vučić je rekao novinarima u Leskovcu da Srbija neće mijenjati svoj stav o neuvođenju sankcija Rusiji, jer je, kako kaže, cilj da se država sačuva od problema i ratova.

On je naveo da je jasno ko je narušio čiji integritet, ali ne i zašto se djela ruskog pisca Fjodora Dostojevskog više ne izučavaju na katedri u Milanu ili što se djela kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog povlače sa programa opere.

“Svakog dana će biti sve teže. Samo se nadam, Boga molim, da prestane rat u Ukrajini. Kod nas je sve stabilno, ali do kad?”, upitao je Vučić i poručio da je za Srbiju važno da se ne svrastava na način na koji je to do sada radila.

On je rekao da će u slučaju prijema samoproglašenog Kosova u bilo koju međunarodnu organizaciju odgovor Srbije biti efikasan i odgovoran.

Povodom najave da bi samoproglašeno Kosovo moglo biti primljeno u Savjet Evrope i još neke organizacije, Vučić je rekao da će u tom slučaju biti prekršen Vašingtonski sporazum i da će se mnogi iznenaditi snagom i efikasnošću odgovora Srbije.

“Tog dana saznaće imena više zemalja koje su povukle priznanje Kosova. Mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao”, poručio je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име