U PROŠIRIVANJE KAPACITETA AMBULANTE NA BRANJEVU BIĆE ULOŽENO 300.000 KM

0

ZVORNIK – U zvorničkom naselju Branjevo u toku su radovi na dogradnji i proširenju kapaciteta ambulante, u vrijednosti od oko 300.000 KM, rekao je danas zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović.

Ivanović je rekao novinarima da stanovnici ove i okolnih mjesnih zajednica, kada radovi budu završeni, neće više morati da dolaze u Dom zdravlja Zvornik za usluge primarne zdravstvene zaštite.

“Planirano je da se dogradi apoteka i podigne sprat sa pet ordinacija, mokrim čvorom i toaletom. Biće otvorene stomatološka, ginekološka i pedijatrijska ordinacija, kao i dvije ordinacije u kojima će preglede vršiti ljekari sa specijalizacijama iz drugih oblasti”, pojasnio je Ivanović.

On je istakao da će po završetku radova objekat, umjesto sadašnjih 180, imati 360 metara kvadratnih i podsjetio da postojeći objekat ima dvije ordinacije, intervenciju, laboratoriju, kartoteku, prostoriju za osoblje, ostave, čekaonicu i toalete.

Radovi, čiji je završetak planiran za 90 dana, sprovode se u okviru realizacije projekta “Obezbjeđivanje uslova za pružanje novih usluga primarne zdravstvene zaštite u ambulanti u Branjevu”.

Dogradnja ambulante finansira se iz gradskog budžeta i iz Fonda za podsticaj lokalnog razvoja koji je formiran u sklopu Projekta integrisanog lokalnog razvoja.

Riječ je o zajedničkom projektu Vlade Švajcarske i UNDP-a čiji je cilj pružanja podrške jedinicama lokalne samouprave koje ostvaruju najbolje rezultate u oblasti strateškog planiranja i upravljanja razvojem.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име