U SREBRENICI DO SADA DATE 1.353 DOZE VAKCINE PROTIV VIRUSA KORONA

0

SREBRENICA – U Domu zdravlja Srebrenica danas je nastavljena vakcinacija stanovništva protiv virusa korona, a 36 građana primilo je prvu dozu “fajzera”.

Stručni saradnik za higijensko-epidemiološke poslove u ovoj ustanovi Uglješa Stojanović rekao je Srni da je od početka imunizacije prvu dozu vakcine primilo ukupno 737 građana, a revakcinisano je 616 osoba.

“U petak, 13. avgusta, nastavljamo sa vakcinisanjem zainteresovanih. Imamo na raspolaganju još 74 doze `fajzera`, 28 doza `sinofarma` i 15 doza `sputnjika ve`, a čekamo još 72 druge doze `sputnjika ve` za revakcinisanje”, pojasnio je Stojanović.

On ističe da do sada nije bilo nikakvih komplikacija i negativnih indikacija na primljenu vakcinu i da se proces imunizacije nastavlja, a njegova dinamika zavisi od interesovanja građana i nabavke vakcina.

Stojanović napominje da je veliki broj stanovnika ove pogranične opštine iskoristio mogućnost besplatnog vakcinisanja u susjednoj Srbiji, ali da još nisu poznati podaci o ukupnom broju vakcinisanih Srebreničana u Srbiji i drugim zemljama.

Epidemiološka situacija u ovoj opštini se ne mijenja već dva mjeseca i nema oboljelih niti novih slučajeva zaražavanja virusom korona.

Od pojave ovog virusa u srebreničkoj opštini preminulo je 13 lica od posljedica zaraze, a 168 se oporavilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име