U SREBRENICI EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA ZADOVOLJAVAJUĆA

0

SREBRENICA – Štab za zaštitu i spasavanje opštine Srebrenica danas je mjere zaštite od širenja virusa korona uskladio sa republičkim i produžio rok njihove primjene do 1. novembra, te konstatovao da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj zajednici zadovoljavajuća.

Na sastanku je saopšteno da je na području ove opštine trenutno pet osoba pozitivno na virus korona, a još devet članova njihovih porodica je u kućnoj izolaciji zbog kontakata sa oboljelima. Sve zaražene osobe su na kućnom oporavku i nema teže oboljelih.

Konstatovano je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj zajednici zadovoljavajuća i da se u posljednjih sedam dana popravila jer je prepolovljen broj zaraženih lica, a porastao broj oporavljenih.

Od posljedica virusa korona u srebreničkoj opštini do sada je preminulo 15 osoba, a 184 su se oporavile.

Proces imunizacije stanovništva kontinuirano se obavlja i do sada je dato 2.200 doza vakcine.

Stručni saradnik iz higijensko-epidemiološke službe srebreničkog Doma zdravlja Uglješa Stojanović rekao je Srni da je prvom doze vakcinisano 1.190 osoba, dok je dvije doze primilo 1.010 stanovnika ove opštine.

On je naveo da danas drugom dozom “sinofarma” vakcinišu stanovnike Skelana, a narednih dana nastavlja se vakcinisanje “sputnjik ve” i “fajzer” vakcinom.

“Skoro svakodnevno vršimo vakcinisanje zainteresovanih građana i dinamika zavisi od broja zainteresovanih jer smo obezbijedili dovoljan broj vakcina”, napomenuo je Stojanović i dodao da će šest mjeseci nakon davanja druge doze početi vakcinisanje i trećom dozom vakcine.

Veliki broj građana ove pogranične opštine iskoristio je blizinu Bajine Bašte i drugih opština u Srbiji i tamo su se vakcinisali, ali nisu poznati podaci koliko osoba iz Srebrenice je iskoristilo tu mogućnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име