U SREBRENICI MJERE PRODUŽENE DO 31. MARTA

0

SREBRENICA – Štab za zaštitu i spasavanje opštine Srebrenica danas je produžio preventivne mjere zaštite od širenja virusa korona do 31. marta iako je epidemiološka situacija u ovoj opštini dobra, kako je konstatovano na sastanku ovog štaba.

Epidemiološke mjere usklađene su sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Samo jedna osoba inficirana je virusom korona i riječ je o blažem obliku, a još jedna je u kućnoj izolaciji zbog kontakta sa zaraženim.

Do prije pet dana nije bilo zaraženih u ovoj opštini u periodu od petnaestak dana, nakon januarskog talasa za koji u Domu zdravlja Srebrenica kažu da je bio blaži od prethodnih.

LJekari u Domu zdravlja smatraju da je broj zaraženih bio znatno veći, ali da su simptomi bili blagi i da većina inficiranih, posebno mlađi, nisu tražili medicinsku pomoć i pristupili testiranju.

Prema podacima Opštinskog štaba za zaštitu i spasavanje, u ovom talasu bilo je zvanično zaraženo 18 osoba. Sve su imale blaže simptome i nije bilo preminulih od posljedica virusa korona.

Proces imunizacije stanovništva redovno se odvija u skladu sa interesovanjem građana i do sada je prvom dozom vakcinisano 1.350 lica, drugom 1.650 i trećom 300 osoba.

Od pojave virusa korona na području Srebrenice preminule su 23 osobe od posljedica ove zaraze, a oporavio se 241 oboljeli.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име