U SREBRENICI NEMA INFICIRANIH, MJERE ZAŠTITE PRODUŽENE

0

SREBRENICA – U Srebrenici skoro dva mjeseca nije registrovan nijedan novi slučaj zaraze virusom korona i trenutno u ovoj lokalnoj zajednici niko nije u izloaciji zbog sumnjivog kontakta ili simptoma bolesti, konstatovano je danas na sjednici opštinskog Štaba za odbranu i spasavanje.

Na sastanku je ukazano na manje kršenje radnog vremena nekih ugostiteljskih objekata, ali da je riječ o neznatnim prekoračenjima.

Istaknuto je da je pojačanim inspekcijskim nadzorom utvrđeno da škole i dječije obdanište striktno primjenjuju preventivne mjere zaštite i da do sada nije bilo obolijevanja djece od kovida 19.

Naloženo je opštinskoj inspekciji i komunalnoj policiji da, u skladu sa propisima, prate poštovanje mjera i preduzimaju zakonske sankcije protiv onih koji ih se ne budu pridržavali.

Štab je danas produžio rok trajanja mjera zaštite od virusa korona do 2. novembra, u skladu sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Mjere se odnose na zabranu okupljanja u grupama većim od 50 osoba, obavezu korištenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, poštovanje fizičke distance, dok je rad ugostiteljskih objekata i dalje ograničen do 23.00 časa.

Produžena je i mjera zabrane prisustva navijača sportskim takmičenjima.

U Srebrenici su se do sada od virusa korona oporavile 22 osobe, a jedno lice iz Srbije, porijeklom iz srebreničke opštine, koje je prvo oboljelo od novog virusa u ovoj lokalnoj zajednici početkom aprila, prevezeno je na liječenje u Beograd, gdje je kasnije preminulo. /

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име