U SREBRENICI PONOVNO BROJANJE LISTIĆA SA DVA BIRAČKA MJESTA

0

SREBRENICA – U Srebrenici još nisu kompletirani izborni rezultati jer je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH, zbog žalbi, naložila ponavljanje brojanja glasačkih listića sa biračkih mjesta u osnovnim školama u Potočarima i Srebrenici, rekla je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Ljiljana Stevanović.

Stevanovićeva je navela da je na tim izbornim mjestima biračko pravo ostvario veliki broj građana.

Prema nepotpunim podacima, bez rezultata sa dva biračka mjesta, u ovoj opštini je kandidat Koalicije “Zajedno za Srebrenicu” Mladen Grujičić osvojio 4.111, a kandidat Koalicije bošnjačkih stranaka “Moja adresa Srebrenica” Alija Tabaković 1.781 glas.

Ranije je bio objavljen preliminarni podatak sa svih redovnih biračkih mjesta da je Grujičić dobio povjerenje 4.464, a Tabaković 1.869 birača.

Stevanovićeva je istakla da je, bez glasova sa dva birališta, najbolji rezultat na redovnim biračkim mjestima za Skupštinu opštine Srebrenica ostvario SNSD sa 2.038 glasova, zatim “Moja adresa Srebrenica” 1.415, SDS je dobio 890, a DNS 715, te Ujedinjena Srpska 228 glasova, dok su ostale stranke zabilježile simbolične rezultate.

U srebreničkom OIK-u kažu da je za glasanje u odsustvu za ovu opštinu bilo prijavljeno 1.770 birača, putem pošte 1.425, a na druge načine 33 birača.

Mobilni timovi su omogućili glasanje 28 nepokretnih, slijepih i birača koji su u izolaciji zbog simptoma virusa korona.

Podatke o broju glasova u odsustvu, putem pošte i na druge načine prikuplja CIK i tek sa tim podacima biće poznat konačan izborni rezultat i pobjednik izbora u ovoj lokalnoj zajednici, iako je prema podacima Izbornog štaba Koalicije “Zajedno za Srebrenicu” sigurna pobjeda Grujičića za načelnika ove opštine, kao i skupštinska većina srpskih stranaka

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име