U TOKU ZAMJENA STOLARIJE U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU BRATUNAC

0
bratunac SC

BRATUNAC – U Srednjoškolskom centru Bratunac u toku je zamjena stolarije na dijelu objekta, za šta je 36.000 KM obezbijedilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, rekao je Srni direktor ove ustanove Dragan Prodanović.

Prodanović je najavio skori početak postavljanja multifunkcionalne podloge na otvorenim sportskim terenima kod ovog centra, te ograde i bezbjednosnih kamera, što finansiraju opština Bratunac i USAID.

On je naveo da će u narednih nekoliko dana biti obavljena i distribucija udžbenika učenicima prvih razreda u ovom centru, koje je obezbijedila opština Bratunac.

Prema njegovim riječima, u ponedjeljak, 30. avgusta, biće održan sastanak direktora svih bratunačkih škola sa načelnikom opštine Srđanom Rankićem radi definisanja visine troškova prevoza učenika, te obima učešća opštine u tom finansiranju, da bi roditeljima iz ruralnih sredina bilo olakšano školovanje djece.

Prodanović je istakao da su obavljene sve pripreme za normalan početak školske godine u ovoj ustanovi, prema nastavnom planu i programu.

Sekretar ovog centra Rajka Savić rekla je Srni da je u prve razrede za tri struke primljeno planiranih šest odjeljenja učenika, s tim da je upisano 12 učenika manje od planirana 144, ali da se očekuje da će sa početkom školske godine biti popunjeno još nekoliko slobodnih mjesta, kao i prethodnih godina.

Savićeva je precizirala da su primljena dva odjeljenja ili ukupno 48 učenika za zanimanje arhitektonski tehničar, a da je zbog velikog interesovanja odlikaša za zanimanje elektrotehničar primljeno 28 đaka sa 60 i više bodova ili četiri više od plana uz saglasnost resornog ministarstva.

“Upisano je i odjeljenje učenika za zanimanje ce-en-ce tehničar, dok je slabije interesovanje bilo za zanatska zanimanja, odnosno trogodišnje škole. Ipak, upisano je po jedno odjeljenje za zanimanje elektro struke i za zanimanje bravar-zavarivač”, navela je Savićeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име