U VLASENICI ISPORUČEN SADNI MATERIJAL POLJOPRIVREDNICIMA

0

VLASENICA, 5. MAJA /SRNA/ – U Vlasenici je danas 75 poljoprivrednih proizvođača koji se bave plasteničkom proizvodnjom dobilo po 100 sadnica paprike roga, za šta je opština izdvojila 5.000 KM.

Šef opštinskog Odsjeka za razvoj Željko Damljanović izjavio je Srni da je bila velika zainteresovanost korisnika za ovaj projekat jer nije trebalo da ispunjavaju posebne uslove, osim da imaju plastenik sa 50 ili više kvadrata i da učestvuju sa 10 KM po paketu sadnog materijala.

Poljoprivrednici su zahvalili opštini i načelniku Miroslavu Kraljeviću za pruženu podršku.

Poljoprivrednik Mlađen Stanimirović iz Tišče rekao je da su uspio uz pomoć opštine i da sada ima ukupno 150 kvadrata plastenika.

“Supruga i ja smo penzioneri i tome smo se posvetili. Sadimo paradajz, paprike za naše potrebe, ali se nađe nešto i za prodaju, dobro dođe za popravljanje kućnog budžeta”, izjavio je Srni Stanimirović.

Plasetničkom proizvodnjom Velimir Čelić iz Trnova se bavi pet godina, kaže ima plastenik od 100 kvadrata u kome gaje paradajz, paprike, krastavac, uglavnom za svoje potrebe, za komšije i prijatelje.

“Za tržište bi trebalo da proširimo plastenik”, rekao je Čelić i dodao da je to zahtjevan posao, kao i da je sadni materijal dobijao i ranije, na čemu je zahvalan opštini i načelniku.

Opština je za poljoprivredne proizvođače na području Vlasenice u posljednjih pet godina, u okviru različitih projekata i donatorskih sredstava, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, i organizacijom “Muslim ejd” obezbijedila više od 150 plastenika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име