U zvorničkoj školi predavanje o opasnostima sajber kriminala

0

ZVORNIK – Pripadnici Policijske uprave Zvornik upoznali su danas predstavnike zvorničke Osnovne škole “Sveti Sava” o opasnostima sajber kriminala, sa posebnom pažnjom na mlade i djecu kao kategorijama koje su najizloženije ovoj negativnoj društvenoj pojavi.

Zbog epidemiološke situacije smanjen je broj predavanja u školama koja policijski službenici održavaju tokom školske godine, pa je na sastanku sugerisano da škola sprovede određene aktivnosti kako bi se djeca upoznala o opasnostima sa kojima se mogu susresti ukoliko nepravilno upotrebljavaju društvene mreže, kao i drugim bezbjednosnim rizicima.

Razgovor je upriličen povodom obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Predstavnicima škole predočeni su i savjeti za građane, ali i za roditelje o bezbjednosti djece na internetu i seksualnom zlostavljanju, na koji način se zaštiti i kako postupiti u slučaju da se desi.

U toku protekle godine Policijska uprava Zvornik je evidentirala četiri slučaja zloupotrebe putem interneta, koja su počinjena na štetu maloljetnih lica.

Svi informacije u vezi sa zloupotrebama i zaštiti na internetu mogu se naći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Rpublike Srpske, na stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име