U Zvorniku 7 novozaraženih, Vlasenici 4, Bratuncu i Šekovićima 2, Milićima jedan novi slučaj

0

ZVORNIK – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Fočio i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 922 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 310 osobe.

Radi se o 142 muške i 168 ženskih osoba, od kojih je 30 mlađe, 195 srednje i 85 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 88 osoba je iz Banjaluke, 29 iz Istočne Ilidže, 27 iz Bijeljine, 25 iz Istočnog Novog Sarajeva, 19 iz Sokoca, 11 iz Prijedora, 10 iz Pala, osam iz Doboja, po sedam iz Višegrada, Zvornika i Teslića, šest iz Foče, po pet iz Dervente i Laktaša, po četiri iz Vlasenice, Gacka, Gradiške, Istočnog Starog Grada, Mrkonjić Grada i Prnjavora, po tri iz Donjeg Žabara, Ugljevika, Šipova i Čelinca, po dvije iz Berkovića, Bratunca, Кozarske Dubice, Modriče, Novog Grada i Šekovića i po jedna iz Broda, Кneževa, Lopara, Milića, Novog Goražda i Rogatice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama starije iz Banjaluke (dvije osobe), Rogatice, Mrkonjić Grada, Laktaša, Zvornika i Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 43.787 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 2.264 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 36.448 osobe, a testirano je ukupno 202.989 osoba.

(infobirac.net)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име