U ZVORNIKU DOVOLJNO VAKCINA NA RASPOLAGANJU

0

ZVORNIK – Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik Cvijeta Ostojić Vasić rekla je danas da ova zdravstvena ustanova ima dovoljno vakcina protiv virusa korona i da vakcinalni punkt radi svakim radnim danom i subotom.

“Dom zdravlja Zvornik rapolaže dovoljnim brojem vakcina `sinofarm`, `sputnjik ve`, `fajzer`, `astra zeneka`, `sinovak` i za sve ove vakcine nema liste čekanja, osim da je potrebno prijaviti se za vakcinisanje”, rekla je novinarima Vasićeva, nakon razgovora sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem.

Ona je rekla da narednih dana očekuje mnogo veći odziv za vakcinaciju kako bi građani iskoristili još povoljnu epidemiološku situaciju koja se može pogoršati, navodeći da u Zvorniku trenutno ima 27 novih pozitivnih slučajeva, od kojih je 10 na hospitalizaciji sa, ulavnom, teškom klinikom slikom.

Vasićeva je dodala da se testiraju samo srednje teški i teški slučajevi, pretpostavljajući da ima mnogo onih sa blagom kliničkom slikom koji nisu testirani.

Ona je rekla da je do sada prvom dozom vakcinisano oko 5.200 građana Zvornika, a drugom oko 4.800, te naglasila da je vakcinisan mnogo veći broj građana koji su vakcinu ranije primili u Srbiji.

Stevanović je rekao da najnoviji podaci Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja i kovid bolnice Zvornik ukazuju da je potreban ozbiljan oprez, ozbiljno pridržavanje mjera i ozbiljan pristup vakcinaciji svih onih koji to do sada nisu uradili.

“Vrijeme će pokazati da ćemo se na kraju izboriti i sa virusom korona koji će proći, ali nije isto koliko će biti ljudi bolesno, koliko će odsustvovati sa posla, koliko će trajati nastava”, rekao je Stevanović.

Ističući da nije zadovoljan brojem vakcinisanih građana, Stevanović je pozvao sve one koji se nisu vakcinisali da to urade u što kraćem roku.

“Samo vakcinisanjem će grad Zvornik, Republika Srpska, pa i cio region proći bez ozbiljnih posljedica po privredu, obrazovni sistem, zdravstveni sistem, kao i sve druge oblasti”, rekao je Stevanović.

On je naglasio da grad Zvornik preduzima aktivnosti da bude spreman u borbi protiv novog, očekivanog, udara virusa korona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име