U ZVORNIKU MOGUĆ PRELAZAK NA REŽIM KOVID BOLNICE

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem da će, ukoliko se nastavi trend rasta broja zaraženih virusom korona, gradska bolnica biti pretvorena u kovid bolnicu, gdje neće biti moguće pružanje drugih elementarnih usluga.

Stevanović je rekao da je na sastanku razgovarano o epidemiološkoj situaciji koja, kako je naglasio, nije naklonjena zdravstvenom sistemu u gradu i regiji.

“Razgovarali smo o projektima koji se trenutno rade u gradu, a to je izgradnja gradske bolnice i izgradnja nasipa, projekat koji se privodi kraju na rijeci Sapni, projektu uređenja korita rijeke Hoče koje će početi na proljeće u prvoj fazi, rekonstrukciji Doma zdravlja iz sredstava Vlade Srbije i taj posao je pri kraju, pa neposredno nakon novogodišnjih praznika očekujemo da i taj projekat bude gotov”, naglasio je Stevanović.

On je dodao da je bilo riječi i o projektu dogradnje zgrade suda u Zvorniku kako bi se realizovala odluka Narodne skupštine Republike Srpske da Zvornik dobije Okružni i Privredni sud, a i prostorije za pravobranilaštvo i prostorije za Okružno javno tužilaštvo.

“Imamo podršku Vlade Republike Srpske kao i u svim prethodnim godinama. Imajući u vidu da je Višković sa ovih prostora i razumije ove probleme, očekujemo sjajnu saradnju i u narednom periodu”, rekao je Stevanović.

Odgovarajući na pitanje da li će zbog epidemiološke situacije biti pooštrene mjere u Zvorniku, Stevanović je rekao da je za sutra zakazana sjednica gradskog Štaba za vanredne situacije koji priprema prijedlog zaključaka.

“Vidjećemo da li će doći do pooštravanja mjera, ali sigurno će doći do pooštravanja kontrole mjera koje su trenutno na snazi, iako smo svjedoci da je trenutna kontrola primjene mjera na značajno ozbiljanijem nivou u odnosu na period prije desetak dana”, istakao je Stevanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име